Over Attic Empire

Attic Empire is een online shop voor handpicked vintage en retro fashion en Salt-Water Sandals. Alle vintage items zijn met veel liefde voor jou geselecteerd, nagekeken en gereinigd. Je vindt vintage kleding en accessoires voor dames, heren en kinderen. 

Attic Empire mixt vintage items van topontwerpers zoals Dior, Escada en Yves Saint Laurent en minder bekende merken met nieuwe items van indie brands zoals vintage inspired labels Sugarhill Boutique, Pepaloves, Anne Taintor en Collectif Clothing en met echte design klassiekers zoals de Salt Water Sandals.

De website heeft een heldere indeling en voorziet elk item van een beknopte maar duidelijke beschrijving. Je vindt er een bijzondere keuze aan modeaccessoires en kleding met voor elke prijscategorie een verrassend aanbod van mooie items. 

Eefje de Bruijn is de drijvende kracht achter Attic Empire. Eefje is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven als productontwerper en illustrator en zij is met deze webshoback to her roots gegaan. Zij groeide letterlijk op in de tweedehands kledingwinkel van haar ouders en heeft daardoor een zesde zintuig ontwikkeld voor mooie tweedehands spullen. “Het alles afstruinen naar, en vooral het verzamelen en bewaren van mooie spullen is me met de paplepel ingegoten. De pareltjes uit de familiewinkel en het jarenlang verzamelen vormden de basis van Attic Empire.” Aldus Eefje de Bruijn

Persoonlijk advies nodig ? 

Meestal weet je heel goed waar je naar op zoek bent. Maar wie twijfelt, kan Attic Empire om advies vragen. Mail een foto van je outfit en Attic Empire zoekt er de passende accessoires bij (of omgekeerd). Ook als je op zoek bent naar een specifiek item dat niet in de webshop te vinden is, helpt Attic Empire met zoeken. “Met name mensen die nog nooit vintage hebben gekocht moeten soms nog even wennen, maar na een eerste vintage aanschaf volgen er altijd meer” Eefje de Bruijn heeft een goed gevoel voor styling en ziet snel welke vintage items je goed kunt combineren en welke items bij jou passen.

Toekomst?

De webshop groeit gestaag. Er komen zeer regelmatig nieuwe items bij. De shop is niet onoverzichtelijk groot en dat is prettig zoeken. Leuke onderscheidende categorieën zijn vintage voor kids en vintage voor mannen.  Eefje: “Met name de kids-categorie wil ik uitbreiden, de oude kindermode is zo leuk! En het is ook erg leuk om cadeau te geven” “Ook kriebelt het ontwerpersbloed natuurlijk, ideeën voor een collectie gebaseerd op vintage producten en materialen, worden steeds concreter, dus hou de site in de gaten! ”