Vintage schoenen en laarzen

augustus 04, 2015

Originele vintage schoenen maken je vintage outfit helemaal compleet. Voor elke gelegenheid is er een passende schoen en elk decennium heeft zijn eigen stijl. Wat zijn de nu de kenmerken van schoenen per deccenium we noemen de belangrijkste:

In de jaren '50, of de fifties, hebben damesschoenen een elegante leest en hakken. De materialen zijn hoogwaardig. De fifties schoenen staan perfect onder een cocktailjurk, een kokerrok of een galajurk, en passen bij een pin-up stijl of burlesque look. De hakken kunnen hoog zijn maar ook ballerina's zoals gedragen door jaren vijftig idolen Brigitte Bardot en Audrey Hepburn zijn immens populair.

De jaren '60, of de sixties, was een vernieuwende tijd. De rokken werden korten en er ontstond een jongerencultuur met bijpassende mode. Nog steeds zijn er de pumps met naaldhakken uit de jaren '50 deze worden gedragen door oa. de Teddies.

Vanuit London komt ook de nieuwe modstijl, Mod schoenen zijn fel van kleur, en grafisch, geometrisch van stijl. Schoenen zijn vaak plat of hebben een klein blokhakje. Laarzen zijn over de knie, en de go-go boot is een een echte rage. De liefde voor laarzen wordt bezongen in Nancy Sinatra's "These boots are made for walking" Lakleer en plastic zijn hot. Net zoals schoenen en laarzen met grote glanzende knopen en gespen. Denk aan de stijl van Mary Quant en de space-age look.

De jaren '70 , of de seventies, is de hippie-tijd, de soul-tijd en (het begin van de) de disco-tijd. De plateauzool en megablokhak doet zijn intrede. en wordt gedragen onder strakke spijkerbroeken met soulpijpen en wijde jurken en maxirokken. In de mode zijn veel folkoristische invloeden te zien en ook in de jaren '70 schoenmode zie je dit terug.

De jaren '80, de eighties, heeft veel uiteenlopende stijlkenmerken. Er is de fifties revival, al ingezet eind jaren '70 door de musicafilm Grease, er is de disco-look, gekenmerkt door onder andere hooggehakte laarzen in felle kleuren. Ook begint de new-wave beweging gekenmerkt door zwarte schoenen met puntige neuzen. In de jaren tachtig worden sneakers voor het eerst een mode-item gedragen door de old-skool hip hoppers. Madonna zal het stijlicoon van de jaren '80 worden en mixt disco, punk en new wave tot haar eigen look.

Attic Empire speurt de hele wereld af naar de mooiste vintage schoenen en laarzen. Uit Italië komen de mooiste 'new old stock', ofwel ongedragen schoenen, uit Duitsland de mooiste winterlaarzen. Je shopt vintage schoenen en laarzen onlineCause a girl can't have too many shoes!

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.