Hermès sjaals. Inlijsten of dragen ?

december 04, 2014

Eén van Hermès' meest bekende producten is de zijden sjaal. De carré. Echte collector's items zijn het, en terecht, want het zijn stuk voor stuk pareltjes. Ook bij de rich & famous zijn de sjaals al sinds het begin favoriet. Madonna droeg hem als haltertop in de film Swept Away. Queen Elizabeth II was fan maar ook Sarah Jassica Parker en Elle McPherson lopen er mee weg.

In 1937 werd de Hermès sjaal op de markt gebracht. Het eerste exemplaar bestond uit een print van vrouwen met witte pruiken op die een spel speelden. De costumized sjaal kreeg de naam ‘Jeu des Ombinus et Dames Blanches’. In de jaren die volgden, veranderden de prints constant, maar de Chinese zijde bleef. De printontwerpers spendeerden jaren om de juiste print te creëren. Elke kleur verf kreeg een maand de tijd om te drogen voordat de volgende werd aangebracht. Elke sjaal kwam met veel zorg en aandacht tot stand. Door het succes van Hermès kwamen er al gauw kopieën op de markt. Een echte Hermès sjaal is 90 cm2, weegt 65 gram en is geweven van 250 coconnen. Alle prints zijn met de hand gedrukt en de zomen met de hand gerold en gestikt. Twee keer per jaar wordt er een nieuwe collectie sjaals gelanceerd, bestaande uit oude en nieuwe designs, re-prints en limited editions. Sinds 1937 heeft Hermès meer dan 2500 verschillende designs uitgebracht.

Bij Attic Empire hebben we zo nu en dan zo'n pareltje te koop. Voor de echte verzamelaar om ingelijst aan de muur te hangen of om net als Grace Kelly als mitella te gebruiken. Kan ook.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.